درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1396/5/11 - 14:30:41
تعداد بازدید: 1320
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

شاهد خاقان عباسی نخست‌وزیر جدید پاکستان کیست؟
 شاهد خاقان عباسی نخست‌وزیر جدید پاکستان کیست؟

کمتر از یک هفته پس از آنکه نوازشریف، نخست وزیر سابق پاکستان با حکم دادگاه از مقام سیاسی خود سلب صلاحیت شد، پارلمان این کشور شاهد خاقان عباسی، وزیر نفت سابق پاکستان را به عنوان نخست‌وزیر موقت انتخاب کرده است.


مجلس پاکستان روز سه‌شنبه ۱۰ مرداد با اکثریت آرا، شاهد خاقان عباسی وزیر نفت پیشین این کشور را جایگزین نواز شریف کرد که به اتهام دست داشتن در پرونده فساد مالی با حکم دیوان عالی از مقام خود برکنار شده بود.

 

نخست وزیر جدید پاکستان کیست؟

این عضو ارشد حزب مسلم لیگ شاخه نواز شریف که سابقه دوستی 30ساله با نخست‌وزیر خلع‌شده پاکستان را دارد، در 27 سپتامبر سال 1958 در شهر کراچی به دنیا آمده و اینک در آستانه 60 سالگی است. وی پس از آن که تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در کراچی به اتمام رساند وارد دانشگاه لارنس در شهر مری شد و از آنجا بود که برای ادامه تحصیل به دانشگاه کالیفرنیا رفت. او در سال 1985 با مدرک کارشناسی ارشد مهندسی برق به پاکستان بازگشت و وارد حزب مسلم لیگ شاخه نواز شریف شد. شاهد خاقان عباسی پس از درگذشت پدرش اولین بار در سال 1988 میلادی از شهر راولپندی در انتخابات شرکت کرد و عضو پارلمان پاکستان شد، پس از آن طی دهه 90 میلادی دوبار دیگر توانست با پیروزی در انتخابات وارد پارلمان پاکستان شود.

او در سومین دوره عضویتش توانست به عنوان رئیس کمیته دفاع ملی پاکستان در پارلمان شود واز سال 1977 به عنوان رئیس شرکت بین المللی هواپیمایی پاکستان موسوم به PIA انتخاب شد. در سال 1999 وقتی پرویز مشرف کودتا کرده و نواز شریف را بازداشت کرد، شاهد خاقان عباسی نیز دستگیر شده و به مدت دو سال در زندان همراه وی بود. او در سال 2001 تبرئه شده و آزاد شد. پس از آزادی، شاهد خاقان عباسی تصمیم گرفت از حزب مسلم لیگ شاخه نواز شریف جدا شده و با ملحق شدن به حزب مردم در انتخابات سال 2002 شرکت کند، ولی این کار سودی برای او نداشت و برای نخستین بار شاهد شکست در انتخابات را تجربه کرد.

وی در سال 2008 در انتخابات شرکت کرده و یک بار دیگر راهی پارلمان شد و از طرف نخست‌وزیر وقت، یوسف رضا گیلانی به عنوان وزیر بازرگانی پاکستان انتخاب شد. شاهد خاقان عباسی؛ در سال 2008 میلادی از حزب مردم جدا شده و باز به آغوش مسلم لیگ شاخه نواز شریف بازگشت. این موضوع باعث شد تا بار دیگر در انتخابات سال 2013 بتواند از طرف این حزب وارد پارلمان شود و با تشکیل دولت توسط نواز شریف، به عنوان وزیر نفت منصوب معرفی گردید. همچنین گفته شده شاهد خاقان عباسی، وزیر نفت و منابع طبیعی سابق دولت پاکستان و بنیانگذار سازمان هواپیمایی ایر بلو، موفق‌ترین سازمان هواپیمایی غیردولتی پاکستان است.


نخست وزیر جدید پاکستان: حامی و طرفدار قدیمی نواز شریف

عباسی، که از حامیان و طرفداران قدیمی نواز شریف است و به راحتی رای اکثریت را در مجلس به دست آورد گفت: چه ۴۵ روز یا ۴۵ ساعت، من نخست‌وزیر پاکستان هستم و برای این به اینجا آمده‌ام که کاری انجام دهم نه فقط اینکه صندلی نخست‌وزیری را گرم نگاه دارم.

اشاره عباسی به مدت زمانی است که تا زمان رای‌گیری برای سمت نواز شریف در مجلس باقی مانده است. با آن که خاقان عباسی که از سوی حزب مسلم لیگ (حزب حاکم در پاکستان) برای سمت نخست‌وزیری نامزد شده بود، توانست ۲۲۱ رای را از آن خود کند، اما این طور به نظر می‌رسد که او درصدد حفظ جایگاه نخست‌وزیری برای برادر کوچک نواز شریف، شهباز، است که ابتدا باید به مجلس ۳۴۲ نفره پاکستان راه یابد.

شهباز شریف که اکنون (سر وزیر) ایالت پنجاب است، باید از سمت خود استعفا دهد و در انتخابات میان دوره‌ای پارلمان پیروز شود تا بتواند به نخست‌وزیری برسد. باتوجه به اکثریت قوی حزب (مسلم لیگ - شاخه نواز شریف) در پارلمان، انتخاب شهباز شریف به نخست وزیری تقریباً حتمی است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، دقایقی پس از انتخاب عباسی به سمت نخست‌وزیری، وی در نطقی در مجلس گفت که نواز شریف، نخست‌وزیر مردم پاکستان است. او گفت: ان‌شاءلله یک روز نخست‌وزیر واقعی این کشور به این جایگاه بازمی‌گردد.

نمایندگان طرفدار نواز شریف که در مجلس حاضر بودند با سر دادن شعار و تکان دادن تصاویر بزرگی از شریف، از این سخنان استقبال کردند. عمران خان، ورزشکار سابق که حالا رهبری حزب مخالف شریف را برعهده دارد در این مراسم حضور نداشت. عمران خان، رهبری نیروهای مخالف را به عهده داشت که در نهایت منجر به برکناری نواز شریف شد. با این حال شاهد خاقان پس از اعلام نتایج انتخابات در مجلس، از نواز شریف سپاسگزاری کرد و با تاکید بر اینکه "روند دموکراسی دوباره جان گرفت"، این ادعا که او به طور موقتی نخست‌وزیر شده را رد کرد.

 

چشم انداز پیش روی پاکستان با روی کارآمدن شاهدخاقان

در عین حال با روی کارآمدن شاهد خاقان عباسی چندان نمی‌توان انتظار تغییرات محسوسی را در تحولات سیاسی پیش روی اسلام‌آباد داشت، این موضوعی بدیهی است که وی با مقدمه چینی برای روی کارآمدن برادر نواز شریف مسئولیت نخست وزیری پاکستان را برعهده گرفته است. به عبارت دیگر مسلم لیگ (حزب نواز شریف) که در مجلس این کشور اکثریت را دارد، می‌خواهد که شاهد خاقان عباسی به صورت موقت این سمت را به عهده بگیرد تا شهباز شریف، برادر نواز شریف، بتواند در انتخابات پیش رو به مجلس راه یابد.

آن چه در این میان قابل توجه است، تلاش احزاب مخالف و جریان‌های وابسته به گروه‌های نظامی از جمله افراد نزدیک به پرویز مشرف، نخست وزیر سابق است که در تلاش برای بازگشت به قدرت می‌باشند و دوره شاهد خاقان را دوره‌ای مناسب برای تضعیف دولت و افزایش مخالفت‌های عمومی در آستانه انتخابات پارلمانی پیش رو ارزیابی می‌کنند. حتی پرویز مشرف در گفتگوی خود با خبرنگاران گفته است: به زودی به پاکستان برمی گردم و در انتخابات سال ۲۰۱۸ شرکت خواهم کرد. مشرف همچنین اظهار داشته که به علت بی‌کفایتی دولت‌های سیاسی مردم مجبور می‌شوند به ارتش رجوع کنند اما به کودتا اعتقادی ندارم و سیستم اداره کشور باید اصلاح شود.

وقتی بازگشت مشرف را با احتمال ائتلاف وی با دیگر گروه‌های سیاسی از جمله عمران‌ خان، رهبر حزب (تحریک انصاف) در کنار هم می‌گذاریم می‌توان به سختی کار حزب مسلم لیگ به رهبری نواز شریف برای بازگشت مجدد به قدرت در انتخابات پارلمانی پیش رو پی برد. به ویژه آن که دوره شاهد خاقان دوره‌ای طلایی برای مخالفان نوازشریف جهت ضربه زدن به دولت به حساب می‌آید.

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7799


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.